torsdag 13 juli 2017

Spännande sommarläsning...Kommer aldrig mer igen - Hans Koppel, pseud. för Petter Lidbeck

Mike Zetterberg bor med sin fru Ylva och deras dotter i ett villaområde strax utanför Helsingborg. Mike står och lagar kvällsmat och väntar på att Ylva ska komma hem från jobbet. När Ylva inte dyker upp så tror Mike först att hon trots allt följt med sina arbetskamrater ut på ett glas vin efter jobbet. Det gör inte Mike så mycket men han är sur att hon inte hört av sig. Dottern frågar hela tiden oroligt var mamma är och när kommer hon.
Nästa morgon har Ylva fortfarande inte kommit hem. Nu börjar Mike bli arg. Ylva har varit otrogen tidigare och nu är han orolig för att hon är det igen. Tiden går och så småningom så börjar Mike tro att något har hänt Ylva och han går till polisen. Polisen och även de i Mikes omgivning misstänker att Mike kanske har med Ylvas försvinnande att göra men några bevis för det finns inte.
Det ingen vet är att Ylva är vid liv och väldigt, väldigt nära sitt hem. Fängslad.
Tiden går och Mike tror att Ylva är död, men hur och varför har han ingen aning om.
Samtidigt försöker polisen i Stockholm lösa flera mord som förmodligen har koppling till varandra. Boken inleds nämligen med ett av dessa mord. Men har detta något att göra med Ylvas försvinnande?   
Psykologisk thriller där spänningen börjar redan på första sidan. En riktig bladvändare med andra ord. Otäck och välskriven, Vi får ta del av både Ylvas och Mikes tankar, samtidigt som spänningen stiger inför hur boken ska sluta.

Maria S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar