fredag 26 maj 2017

Jacobs värld

Jacob Hunt är en begåvad och humoristisk 18-åring, men han har svårt att förstå sig på andra människor eftersom han har Aspergers syndrom. Han har ett extremt ordningssinne och är helt beroende av sina rutiner. Dessa rutiner styr inte bara hans vardag utan även hans mammas och lillebrodern Theos vardag. Som att på tisdagar äter han bara grön mat, på onsdagar ska maten vara vit osv. Pappan klarade inte av Jacobs egenheter utan flyttade ifrån dem och nu lever han med en annan familj.
Jacob har haft olika intressen, men just nu är hans specialintresse brottsplatsundersökningar. Han kan bara inte missa ett avsnitt av TV-serien Crime busters, trots att det är repriser och han har sett dem flera gånger. Han arrangerar dessutom egna brottsplatser och hans mamma ska sedan lösa brotten. Han kan nästan mer om kriminalteknik än den ende krimnalaren som finns där de bor. Detta ställer till problem för Jacob den dag hans lärare i social träning, en ung studentska vid namn Jess försvinner. Hon hittas senare död och Jacob blir misstänkt. Plötsligt blir hans oförmåga att möta någons blick, hans ticks och hans oförutsägbara utbrott tecken på skuld.
Precis som hon brukar låter Picoult alla personer i berättelsen komma till tals. Vi får ta del av Jacobs, mammans, lillebroderns, polisens och advokatens tankar.

Är Jacob skyldig till mord?

Ann-Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar