torsdag 4 maj 2017

Eldpojken

Sean Thomas är en brittisk journalist som skriver thrillers under pseudonymen Tom Knox. Under pseudonymen S.K. Tremayne skrev han boken Istvillingar och nu har boken Eldpojken givits ut. Istvillingar var väldigt bra och spännande så förväntningarna var stora när jag började läsa Eldpojken. Ofta är det lätt att bli besviken då, men inte den här gången. Liksom Istvillingar är Eldpojken en rysare och thriller med övernaturliga inslag. Miljöerna påminner om varandra; ödslig miljö och barn som beter sig mystiskt.
Det börjar med att Rachel gifter sig med den stilige David och lämnar sin lilla lägenhet i en förort till London. Hon flyttar till ett fantastiskt hus i Cornwall.  Det är som en saga som är för bra för att vara sann, vilket det givetvis är. David befinner sig i London under veckorna där han arbetar. I huset finns Davids son Jamie. Den lille pojken har förlorat sin mamma i en tragisk olycka. Men var det en olycka, och är verkligen mamman död? Han säger sig se sin dödas mors vålnad och känner att hon finns där i närheten. Dessutom säger han till Rachel att ”hon kommer att dö i jul”.
David vill inte lyssna på detta och deras relation blir allt sämre. Berättarperspektivet växlar mellan Rachel och David och det är med stor spänning vi får följa dagarna fram till jul.


Katrin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar