torsdag 19 januari 2017

Spännande läsning!
Den här boken har jämförts med Gone girl och Kvinnan på tåget, så gillade du någon av dem så gillar du denna! Den hamnar alltså i kategorin thriller. I slutet av boken berättar författaren hur hon ofta funderat på kvinnan bakom männen som är misstänkta för svåra brott fungerar. Hon skriver historien om Jean som lever i ett fridfullt äktenskap och tror på mannen Glen när han bedyrar att han är oskyldig till att den lilla söta Bella är försvunnen. Ja det är det som läsaren funderar på – är han skyldig eller är det hon själv som är ofrivilligt barnlös, eller den skumme mannen som gick på gatan utanför trädgården som hon försvann ifrån.
Boken börjar med att Jean har blivit fri att berätta vad som verkligen hände för hennes man har dött i en olycka. Hon är änka.
Man följer tre olika personer genom de snabb-bläddrande sidorna: Kapitlen har rubrikerna: Änkan, Kriminalkommissarien och Reportern. Änkan Jean har fått sitt liv uthängt i offentligheten på grund av pressbevakningen. Hon har egentligen inget liv, utan gömmer sig. Sen är det Reportern Kate som vill ha sitt scoop och har en otrolig förmåga att skapa förtroende hos sina ”offer”. Kriminalkommissarien Sparkes är övertygad om Glens skuld men har många motgångar genom boken, han får till och med lämna sin tjänst en period på grund av det här fallet. Jag förstår att en polis verkligen kan fastna i ett fall och fundera på vad som kan ha gått snett i brottsutredningen. Om den misstänkte är skyldig – kan han slå till igen? Det nästan knäcker den här polisen som har egna barn.

Spännande bok som också är en debut – kanske kan det bli fler?

Maria A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar