fredag 16 september 2016

2 BOKTIPS av samma författare

Sanning med modifikation av Sara Lövestam
Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare! Hennes senaste serie om privatdetektiven Kouplan är  spänningsromaner  av det starkare slaget. Som alltid med en Lövestamsk twist! Vi kan känna igen oss i den unga moderns kamp och sökande efter sitt försvunna barn och hur hon tar till alla medel för att hitta sin dotter. Den unge privatdetektiven hon anlitar tar sitt uppdrag på stort allvar. Tillsammans ska de lösa mysteriet… Andra boken heter ”Önska kostar ingenting” och i höst är den tredje boken ”Luften är fri” på gång. De två första finns även som lättlästa för vuxna med titlarna ”Flicka försvunnen” och ”Bedragaren”


Tillbaka till henne av Sara Lövestam
En tjock och härlig roman som man inte vill att den ska ta slut! Mycket skickligt väver Lövestam ihop två historier, en nutida och en från 1900-talets början. Slumpen gör att några föremål, genom en olycka, kommer i huvudpersonen Hannas ägo. Hon känner att föremålen påverkar henne och hon vill veta dess ursprung. Parallellt får vi följa föremålens ägarinna under rösträttskampens hektiska tid och får därmed en historielektion på köpet! Kärlek och spänning utlovas också!


Marie Rezelius

måndag 12 september 2016

Boktips

”Så länge min bror andas”, av Set Mattson


En historisk thriller. Danmarks judar får det allt sämre sensommaren 1943. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Hennes lillebror Jakob blir kvar på ett sjukhus i Köpenhamn och Gila ger sig själv ett löfte att till varje pris rädda honom. När hon återvänder till det ockuperade Danmark, möts hon av beskedet att han är försvunnen. Tillsammans med väninnan Ilse Pederson, en ung dansk kvinna som engagerar sig i motståndsrörelsen, påbörjar Gila sökandet.
När historien handlar om båtresor från Danmark över till Sverige, tänker man väldigt mycket på dagens flyktingar över Medelhavet…


En mycket bra bok, tycker jag, som är både väldigt spännande och gripande!
/Kristina Larsson