fredag 11 november 2016

Den som finner av Stephen King
Du som har läst Stephen Kings Mr. Mercedes och tyckte om den skall absolut läsa även Den som finner. Detta är den andra boken om den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges och hans två brottsbekämpande kamrater, Holly och Jerome. 
Enl. Washington Post … en smart och träffsäker berättelse om litterär besatthet, som påminner om klassikern Lida… underbar, otäck, rörande
Morris Bellamy är John Rothsteins allra största fan och fullkomligt besatt av den geniförklarade författaren. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva. Som straff måste han dö. Åratal senare finner en liten pojke den ovanliga skatt som Morris gömt undan efter mordet på Rothstein. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo.”
Det här är en bok av Stephen King som kan falla andra läsare än rena Kingfantaster i smaken. Inga övernaturligheter, visserligen en hel del ruskigheter men samtidigt nästan lite feel-good över det hela.
Detta är den andra, fristående berättelsen om Bill Hodges. Många sk. fristående berättelser kan ju läsas med stor behållning även om man inte läst de tidigare delarna i en serie. Denna bok tror jag dock vinner på att man läst även den tidigare Mr. Mercedes. Vissa samband finns mellan de båda roliga och samtidigt ruskiga berättelserna.


Anneli Carlsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar