tisdag 31 maj 2016

Boktips

Bennet, Alan
Drottningen vänder blad


Detta är en liten roman som gör reklam för bokbussar. Boken heter Drottningen vänder blad och det är Englands drottning det handlar om.
Av misstag när hon en dag är ute med sina hundar, de olydiga hundarna som slitit sig så träffar hon på en konstig buss vid slottets köksingång.
Hon går in och upptäcker en massa böcker, en bibliotekarie + en anställd diskare i köket som på arbetstid lånar böcker.

Ett helt nytt liv öppnar sig för drottningen, och diskaren som hon regelbundet träffar i bokbussen blir befordrad, så man kan säga att det lönar sig att besöka biblioteket på arbetstid!

Han blir personlig sekreterare vilket retar de övriga hovsekreterarna. Så småningom drabbades bokbussen av nedskärningar och hållplatsen dras in. Inte ngt ont utan att det har ngt got med sig, hon upptäcker alla de andra fantastiska bibliotek som finns i London.

Hon blev mer och mer medveten, började föra anteckningar om sina läsupplevelser och de intetsägande samtalen med lokalbefolkning vid drottningbesöken ersattes med frågor om läsupplevelser.

Med humor och värme så beskriver författaren denna ovanliga läsares öde. Det är verkligen en bok om hur böcker berikar livet.

Hur det gick för drottningen och hennes läsande? Läs boken!

Bror-Inge Jälevik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar