måndag 11 april 2016

Humoreller

Ibland händer det att man inte riktigt vet vad man vill läsa. Då kan det vara trevligt att ha en novellsamling till hands. En sådan är: Humoreller : noveller med humor och skratt från radions p1 samlade av Gun Ekroth. Humoreller?? Vad är det? tänker ni kanske nu. Så här säger bokens baksidestext: Humoreller- ett nyskapat ord för noveller med humor och skratt- goda som karameller och lätta som akvareller, med ett och annat stänk av svart humor. Två ord har blivit till ett: humor + noveller = humoreller.
 I samlingen finns både internationella storheter som Mark Twain och James Thurber  men även våra egna humorister såsom Piraten, Tage Danielsson, Viveca Lärn med flera. Min egen, absoluta favorit i samlingen är Frans G Bengtssons berättelse om sin debut hos fotografen. Här berättar han inlevelsefullt om det stora trauma han genomgick, som barn, då han och hans lillasyster för första gången skulle förevigas hos fotografen. En annan favoritförfattare inom den humoristiska genren är dansken Benjamin Jacobsen. I den här samlingen skriver han om ”Motigheter i arla morgonstund”

Så, vill man ha något lättsamt att ta till mellan alla rysliga deckare som läses så rekommenderas varmt en och annan ”humorell”
/Anneli Carlson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar