tisdag 5 april 2016

Boktips

Den skrikande trappan                          

Nervkittlande spänning och humor i oemotståndlig kombination med krypande skräck!
”Din hemsökelse vår huvudvärk!”
I över femtio år har varenda landsände i England plågats svårt av en epidemi av vålnader. Spöken, andar och gengångare som inte är speciellt vänliga, snarare rent livsfarliga. Antalet parapsykiska agenturer har ökat med åren, alla med samma affärsidé: att förgöra spöken. Bara barn och unga har den rätta övernaturliga förmågan när det gäller att uppsöka och förinta. Till detta används värjor, järnkedjor och magnesiumeld. Konkurrensen mellan agenturerna är stenhård.
Lucy Carlyle, en talangfull, mycket ung agent med stor ambition, kommer till London, säker på att hon ska få anställning hos en av de mest framstående agenturerna. Istället hamnar hon hos Anthony Lockwood. Hans firma befinner sig på fallrepet, men han driver den med stolthet, och utan någon vuxens närvaro. Han har inte fått så många uppdrag på sistone, beror på att ett jobb fick katastrofala följder. Mot sin vilja måste de därför anta sin farligaste utmaning någonsin. På ett av de absolut mest hemsökta godsen i England.

Detta är en historia där skräckinjagande spöken flåsar huvudpersonerna i nacken samtidigt som de löser mysterier. Det är action och humor i bra blandning. Jag tycker den passar bra för åk. 6 och uppåt. Även vuxna har behållning av att läsa boken, om man gillar spöken och rysare förstås. Del två har kommit. Den heter Den viskande dödskallen. Vi har ännu vi inte sett slutet på Lockwood & co.
/Maria Sanderi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar