fredag 1 april 2016

Boktips

Mysteriet på Hester Hill av Kristina Ohlsson.
Huvudpersonerna i den här boken är tvillingarna Meg och Frank som nyss har fyllt tolv år. Deras föräldrar ska skilja sig och därför ska syskonen tillbringa sommaren hos farbror Elliot. Det visar sig att farbrodern bor i ett gigantiskt hus som heter Hester Hill i en by som heter Svarthed. Huset och hela trakten bär på en tragisk historia och med detta följer ett antal mysterier.
Redan innan när Meg och Frank kommit fram till huset börjar konstigheterna. När de anländer till stationen är det ingen som väntar på dem och när Meg kikar in genom fönstret på den igenbommade stationen för att se om det finns någon där som kan hjälpa dem tycker hon att hon ser en flicka med fläta därinne. Hon ropar på henne, men då försvinner hon.
Väl framme vid huset fortsätter underligheterna, vem är det egentligen som gråter på andra våningen i huset och varför är dörrarna upp dit låsta? Ihop med hushållerskans dotter Lilly börjar barnen nysta i det som händer i huset. De upptäcker en hemlig gång i källaren, när de följer den kommer de till ett annat hus, eller? Huset är väldigt likt Hester Hill, men på almanackan står det 1914.

Barnen förstår snart att deras upplevelser hänger ihop med en skröna som man trodde på i byn för hundra år sedan.  Man trodde att när en pojke med sex fingrar dök upp skulle byn drabbas av en stor olycka. Nu hundra år senare verkar byn återigen vara i fara och barnen gör allt de kan för att rädda byn.
/Ann-Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar