fredag 4 mars 2016

Boktips

Det blödande hjärtat
Andrew Taylor

Vad är det som händer på Bleeding Heart Square? Året är 1934, lady Lydia Langstone flyr från sitt vackra hem och sin våldsamme make till ett nedgånget hus på Bleeding Heart Square i London. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis, som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna. Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?
Enligt legenden dansade djävulen en gång på Bleeding Heart Square - och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset ...
Det blödande hjärtat är en mustig välskriven psykologisk spänningsroman och deckare. Det är London på 30-talet och de historiska skildringarna av dåtidens London är intressanta, bl.a. med den framväxande fascismen. 
//Maria Sanderi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar