torsdag 18 februari 2016

Bläckfisken av Christer Lundberg


Bläckfisken är en roman om sjöodjur, internationell brottslighet, men också en berättelse om vikten att känna sig behövd.
Jimmy fyller snart 35 och bor fortfarande hemma hos morsan. Sitter mest framför datorn och äter chips sedan hans bästa kompis Jonas sprängdes i luften framför ögonen på honom för 15 år sedan. Innan dess var han ungdomsbrottsling, så det är inte så konstigt att folk betraktar honom som en loser.
Den nya praktikplatsen på Sjöfartsmuseet skulle kunna bli hans stora revansch på arbetsmarknaden – om det inte vore för den hemliga jättebläckfisken under luckan.
Samtidigt som Jimmy försöker lista ut varför det är just han som valts ut att sköta vidundret i sumpen börjar rapporter om mystiska försvinnanden och upphittade likdelar strömma in från hamnen….
När verkligheten tycks flyta ihop med spelvärlden, och det dyker upp gangsters och galningar överallt, står en sak fast – störst av allt är kärleken. Om en människa lyckas med konststycket att älska en annan människa är det väl inte så konstigt om man råkar bli förälskad i en jättebläckfisk?


/Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar