måndag 28 december 2015

Tips på ungdomsböcker.

En spännande och välskriven trilogi.
Systrarna Cahill av Jessica Spotswood
Vi befinner oss i new England, USA på 1800-talet, vackra klänningar och tre systrar med livsfarliga magiska krafter. Här blandas historia med fantasy.
Den första delen heter Farlig förmåga.                                             

Häxorna har haft makten över hela världen, men efter ett våldsamt uppror har de störtats av de maniska prästerna i Brödraskapet. Nu är det förbjudet – och livsfarligt – att vara häxa och utöva magi. En ung kvinna har bara två saker att välja på: att gifta sig eller leva ett liv som nunna hos Systerskapet. Alla vet att systrarna Cahill är lite annorlunda, men ingen anar att de faktiskt är häxor med extrema magiska krafter. Innan deras mamma dog lovade Cate att ta hand om sina yngre systrar Tess och Maura. Frågan är om hon kommer kunna hålla sitt löfte. Hennes 17-årsdag närmar sig, och då måste hon göra sitt val. Och när hon hittar sin mammas dagbok avslöjas en hemlighet som kan ställa allt på spel! Mycket spännande bok som överraskar gång på gång, och förstås en kärlekshistoria.

Den andra delen heter Stjärnmärkt och där fortsätter intrigerna. Lojaliteter och tidigare allainser prövas, svek och faror lurar. Systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar prövas till max.

I den tredje delen, Systrars öde, skördar febern allt fler offer. Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor. Romantik, magi och oanade vändningar.

Böcker att sträckläsa både för ungdomar och vuxna, tycker jag!


/Maria Sanderi
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar