tisdag 15 december 2015

Litterär händelse 2016.

The Winds of Winter
George RR Martin

Även om vi på biblioteket i Lidköping tycker att vi borde ha fått ett förhandsexemplar Av George RR Martins kommande ”The Winds of Winter”, så verkar det inte som att förlaget har förstått det. Hemlighetsmakeriet är stort och de har ännu inte ens släppt ett datum. Men gissa om det är många som väntar!  Serien ”a Song och Ice and Fire” har sedan första delen släpptes 1996 vuxit från en fantasysuccé till att bli en global superangelägenhet i och med HBOs tv-serie ”a Game of Thrones”.
En hel värld väntar på uppföljaren och nästa säsong i tv-serien som också lovats under våren. Tv-premiären är i april. Alla vi som kommer sitta framför premiärsändningen men ändå tycker att böckerna är den äkta varan hoppas att boksläppet kommer innan dess. Och enligt ryktena kan vi hoppas. En snabb sökning på Google ger några ledtrådar. Till exempel säger den polska översättaren av Marins böcker att han tidigare under året blivit ombedd att hålla slutet av 2015 öppet för arbete med författarens bok. Det måste betyda att den snart är här!
Om Martin lyckas med konsstycket att börja knyta ihop alla trådarna i sin fantastiska historia återstår att se. Men i intervjuer så verkar han i alla fall lova detta.
Vi vågar lova att detta blir en av 2016 år litterära händelser. Förlaget och tv-kanalen HBO kommer med all säkerhet att slå på stort och förhandsintresset är enormt. Vi får återkomma med vad vi tyckte om den.


Tobias Bengtsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar