måndag 9 november 2015

Boktips

Chanter, Catherine: Källan


Bokens huvudperson Ruth kommer tillbaks till gården Källan med en fotboja, hon har blivit anklagad och dömd. Hon ska ha mördat sitt eget barnbarn. Vi får följa hennes tid i husarrest och hon funderar mycket på det som har hänt. Är hon verkligen skyldig till det brott de säger att hon begått? Genom hennes funderingar får vi reda på vad som utspelat sig tidigare i hennes liv.
I England har det inte regnat på mycket länge utom på ett enda ställe. På gården Källan, där Ruth bor ihop med sin man Mark. De har flyttat från London efter många jobbiga år där, bl a har Mark blivit anklagad för att vara pedofil. Källan ska bli deras lilla paradis. Det börjar bra men allteftersom torkan fortsätter blir grannarna alltmer avogt inställda till dem. Varför har de tillgång till vatten? Är det stöld eller magi?
De oroar sig dessutom för Ruths dotter Angie och för barnbarnet Lucien. Angie är missbrukare och kontakten är sporadisk. Då och då dyker de upp på Källan och bor hos dem.
Paret blir alltmer isolerat och äktenskapet som de skulle försöka rädda knakar alltmer i fogarna.  Samtidigt som de är hatade blir de dyrkade av andra på grund av vattentillgången och folk börjar slå läger utanför deras grindar. En dag flyttar fyra nunnor som tillhör Jerikorosens systerskap in på gården. De leds av den karismatiska Amelia. Hon får Ruth att tro att hon är den utvalda. Ruth ägnar sig mer och mer åt dessa systrar, ända tills katastrofen inträffar.

Boken heter Källan och är skriven av Catherine Chanter.
/Ann-Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar