måndag 21 september 2015

Livet enligt Dunne av Rose Lagercrantz


Dunnes allra första skolår är slut och det första sommarlovet väntar. Men det händer något som gör att sommaren blir annorlunda. Hennes pappa blir påkörd. Han klarar livhanken, men måste stanna på sjukhuset i flera månader. Dunne får ha sommarlovet tillsammans med sin allra bästa vän i världen, Ella Frida på en ö i havet. De leker och bygger kojor och fiskar och badar. Dunne hinner knappt längta efter pappa. Varje kväll ringer han och så fort de pratat med varandra känns det bättre. Men en kväll ringer inte pappa. Dunne blir orolig och tror det har hänt något.

Då kommer överraskningen. Och det är bara den första. Det blir fler överraskningar. Några fler besök och åtminstone en överraskning för mycket...

Livet enligt Dunne är fjärde boken i serien om Dunne och hennes lyckliga liv. Underbara böcker att läsa själv eller högt för varandra. Rose Lagercrantz har skrivit och Eva Eriksson har ritat.. Läs även de tidigare böckerna Mitt lyckliga liv, Mitt hjärta hoppar och skrattar och Sist jag var som lyckligast.


/Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar