torsdag 17 september 2015

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker


Detta är en kärlekssaga mellan den blinde unge mannen Tin Win som kan höra minsta fågels hjärtslag och den unga kvinnan Mi Mi med missbildade fötter som gör att hon inte kan stå. Men det är också historien om Tin Win som är framgångsrik advokat i New York, som ursprungligen kommer från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.
En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner hennes pappa Ti Win utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Ändå slutar de aldrig att undra varför en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med 2 vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring.
Fyra år senare hittar hustrun Judith ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som mannen Tin Win skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma. Julia får det brevet tillsammans med en del andra minnen i en kartong. När hon läser brevet tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan
med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen och vacker kärlekssaga, en modern saga eller kärleksroman som har blivit en internationell bästsäljare och sålts i närmare en miljon exemplar.

Den har helt enkelt erövrat världen. //Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar