onsdag 22 juli 2015

Lycke av Mikaela Bley


Den här boken handlar om en liten flickas försvinnande och hur ett barn kan hamna i kläm vid en skilsmässa. Lycke är en flicka på åtta år som bor växelvis hos sin ensamstående mamma Helena, som är en person som har det lite jobbigt med sig själv. Hon bor också hos sin pappa Harald som nu har en "ny" familj med fru Cloé och sonen Ludde. Pappan är inte direkt engagerad i sin dotters liv. Som tur är finns nannyn Mona hon tar hand om Lycke, tröstar och hjälper henne så gott det går.
En kall och regnig fredag i maj försvinner Lycke spårlöst efter en tennislektion från Kungliga Tennishallen i Stockholm. När hon ska hämtas finns hon inte där. Vad är det som har hänt med Lycke? Lever hon? Vart har hon tagit vägen? Har någon tagit henne? Alla ställer sig hur många frågor som helst och alla vill bara ha ett bra och lyckligt svar att allt är okey.
På TV4 ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten och Ellen Tamm som är deras kriminalreporter får i uppdrag att följa fallet.
Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare. Hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.

Det här är en bra och mycket spännande deckardebut, jag hade svårt att lägga ifrån mig boken för man vill få reda på vad som hänt lilla Lycke och även vad det är som påverkar journalisten Ellen Tamm att bli så personligt engagerad i Lyckes försvinnande.


//Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar