måndag 8 juni 2015

Boktips 1 från klass 7 Ruden

Glashuset

Författare: Rachel Caine.

Genre: Fantasy.

Glashuset är skriven av Rachel Caine och handlar om Calire. Hon är en smart tjej och precis flyttat in på ett elevhem i Morganville för att gå på collage där. I elevhemmet är det de snygga tjejerna bossar. Hon blir snabbt deras offer. Efter ett dödshot av dem flyr hon till den skumma delen av Morganville där hon hyr ett rum. I huset bor snyggingarna Shane som hatar att jobba och satsar på att gå ut med tjejer istället och Michael som älskar musik och alltid försvinner på dagarna. I huset bor även gotharen Eve som kör sitt egna race. Clarie trivs i Glashuset med Shane,Michael och Eve. Men när hon har bott i glashuset ett tag så märker hon att det inte är bättre i de skumma kvarteren. Även där lurar krafter som bara väntar på att de ska komma ut på natten. Kommer de att klara sig igenom nätterna?

Clarie: Clarie är 16 år och är väldigt liten och försiktig. Hon har hoppat över flera klasser för att hon är så smart och får alltid högsta betyg. Hon har flyttat till en annan stad själv bara för att bevisa för sin mamma att hon kan ta vara på sig själv. Och hon älskar utmaningar.

Tema: Spänning, vänskap, kärlek och vampyrer
Omdöme: Jag tycker denna boken var bra för jag älskar när det är spänning och det alltid händer nya saker. Och i denna boken hände det hela tiden något nytt. Den är skriven på ett sätt jag tycker om så att man förstår och hänger med så denna boken var verkligen en bok för mig.
Målgrupp: 12-15 åriga tjejer.
Betyg: 9/10 böcker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar