måndag 8 juni 2015

Boktips 2 från klass 7 Ruden


Jag har läst Klass 7B Sommaren före sjuan
Författare är Pernilla Gesén
Genre är kärlek och vänskap men den har också andra teman som sorg, glädje och bråk.
Boken handlar om Paulina, Kalle, Tessan och Rozanna. De ska börja i samma klass på högstadiet i klass 7B. De stöter på många kärleksproblem både bland dem själva och bland deras skilda föräldrar. Paulina ser inte alls framemot att börja i samma klass som Tessan. Tessan som just har tagit hennes enda och bästa vän Kalle. Ska Paulina och Kalle någonsin bli kompisar igen?
Huvudpersonerna är: Paulina som älskar fotboll och som har de sötaste syskonen man kan ha. Kalle som är tokkär i Tessan och som inte gillar att behöva dela rum med sin storebror Johan. Tessan som är bästis med Rozanna och som inte riktigt vet vad hon ska göra med livet. Rozanna som får en elbas i födelsedagspresent och som vill börja spela i ett band.
Betyg: 5 av 5 fotbollar
Boken handlar om hur det är att börja högstadiet som jag precis har gjort, det gör att det är extra roligt att läsa den här boken för man får veta hur det var för andra att börja på högstadiet. Man har svårt att slita sig från boken för det händer nya saker hela tiden som man vill får läsa klart om!
Boken passar tjejer och killar som ska börja eller har börjat på högstadiet. Om man vill veta hur det kan vara att börja på högstadiet så passar boken de flesta, men den är stundtals lite överdriven och orealistisk. Det finns flera olika böcker i denna serie, Klass 7B. Det är bra att läsa böckerna i ordning för det utspelar sig under ett års tid. Den första boken handlar om sommaren före sjuan och den andra boken när de börjar sjuan osv. Jag började själv med att läsa den tredje boken och efter ca 20 sidor fattade jag fortfarande inte vad boken handlade om och det var svårt att hänga med mellan de olika
personerna. Så jag fick lämna tillbaka boken och låna den första boken istället.
Av: Clara 7B2 Rudensköldsskolan 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar