fredag 23 januari 2015

Boktips på nya böcker


Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyes

Namn: Stella Sweeney
Ålder: fyrtioett år och tre månader
Längd: medel
Livet den senaste månaden: dramatiskt

En vanlig dag i trafiken försöker gifta hemmafrun Stella Sweeney göra en god gärning. Bilolyckan som följer kommer att förändra hennes liv. Hon träffar en tempramentsfull, stilig främling. Mötet är starten på en förvandling från en vanlig kvinna till en superstjärna. Men händelserna kommer att splittra hennes familj. Bara för att hon försökte göra en god gärning? Ska hon vara tacksam eller bitter över hur det har blivit? För första gången har hon chansen att bli lycklig på riktigt. Men är hon redo för det?
Marian Keyes nya bok handlar om att släppa taget om sitt gamla liv och hitta ett nytt.

 

Silkesmasken av Robert Galbraith

Silkesmasken är den andra boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistenst Robin Ellacott - skriven av J.K Rowling under pseudonymen Robert Galbraith.
När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt har gett sig av för några dagar som han gjort förr, och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem. När Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror - så nog finns det många som har anledning att tysta honom. När Quine hittas brutalt mördad under bisarra omständigheter blir det en kamp mot klockan för Strike. Att leva sig in i en hänsynslös mördares tankegångar, en mördare olik alla han någonsin träffat på....
En mordgåta som med alla sina överraskande vändningar och sitt välskildrade Londonliv är skapad för sträckläsning.
Trevlig helg//Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar