fredag 28 november 2014

Bokrecensioner LL-böcker


ÄLSKARINNAN
         Detta är en lättläst bok av Malin Lindroth.
         Den handlar om kärlek, otrohet och svek
Carina har ett nattjobb på en bensinmack, som hon trivs bra med. Hon delar en trerumslägenhet i Forstorp med en kamrat som heter Ellinor.
Carina har en hemlighet, som bara Ellinor känner till. Carina har ett förhållande med en man som heter Kjelle. Han äger macken som Carina jobbar i, han är gift med Carolina och har två pojkar.
Carina och Kjelle älskar varandra. De smyger med sin kärlek och sina möten, så att frun eller någon annan, ska kommer på dom.
En dag flyttar Ellinors kille Niklas in i deras gemensamma lägenhet, och det dröjer inte länge förrän Carina blir osams med Ellinor och flyttar ut.
Vart ska nu Carina ta vägen, hon har ju ingenstans att bo längre ?
Då kommer Carina på, Kjelle ska åka på semester med frun och barnen i 6 veckor, hon har ju fått nyckeln till huset.
Hon flyttar in i huset med sina väskor, hon känner sig som en tjuv. Hon äter deras mat, sover i husets sängar, hon provar till och med fruns kläder.
En sommardag tar Carina på sig fruns kläder och går till en uteservering,  plötsligt får hon en öm kyss i nacken, är Kjelle tillbaks istan ? Vem skulle det annars vara ?
Läste boken vid ett par tillfällen för en person som tyckte att den var spännande.//Läsombud
 
 

Nio dagar i Maddes liv av Maria Küchen

Boken handlar om en kvinna som arbetar i stadsparken. Hon gillar sitt jobb de flesta dagar. Madde gillar också killar och tittar på dem. Hon har spanat in en byggjobbare som brukar äta sin lunch i parken. Hon blir kär i honom.
Hon vill inte att det ska bli som med hennes förra kille, Stefan. Han var inte alltid snäll emot henne.
Hon går en kväll till Jägaren som är en pub. Hoppas på att träffa byggjobbaren som hon kollat in. Hennes kompis Ulla går med och Madde dricker lite för mycket alkohol. Hon träffar Jakob men han har redan en tjej. Madde blir besviken och ledsen.
 
Efter ett tag i boken får man veta vem Stefan är. Det är Maddes chef som är gift och har barn. Han har utnyttjat Madde och var otrogen mot sin fru. De träffades bara hemma hos Madde och på jobbet fick hon inte visa några känslor inför honom.
Tills slut orkar Madde inte bära hemligheten utan berättar för Ulla och Jakob, byggarbetaren. Även Jakobs tjej får reda på det och de planerar en hämnd mot Stefan.
 
Boken är skriven med ett mycket rakt språk. Det finns ett flyt i texten. Det är tecknade bilder i boken. Jag saknar riktiga bilder, foton som kan förstärka historian.
Framsidan på boken har en tecknad bild av en tjej som ser ut som en liten flicka. Boken handlar om en vuxen kvinna som har haft en relation med sin chef.
//Läsombud
 
//Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar