torsdag 26 juni 2014

Laga mat efter årstid

Böcker om vad som händer vid olika årstider med djur och natur finns det många att välja på. En ny trend är att det börjar komma böcker om hur man äter efter årstiderna. Spännande tycker jag!

Boken Äta efter årstid av Susanne Viborg är ny för i år och utgiven på LL-förlaget. Här är deras recension:
Varför ska man äta efter årstid? Frukt och grönsaker smakar bäst och innehåller mest näring när de nyss har skördats. Det kan också vara billigare att välja den mat som är i säsong. Till sist är det bra för miljön att välja mat som inte har åkt långt för att hamna på tallriken. Här finns recept på huvudrätter, tillbehör och desserter som passar för olika årstider. Man får läsa om personer som jobbar med mat på olika sätt. Alla berättar de om hur man kan välja mat som är bra för både människan och miljön.
Upptäck hur enkelt, roligt och framför allt gott det är att äta efter årstid!
Lycka till //Elisabeth

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar