onsdag 28 augusti 2013

Biblioteksscenen idag kl.10-12.

Idag har det varit läsombudsträff här på biblioteket. Föreläsare var Marie Jönsson Schelander som blev utsedd till årets läsombud 2012 i Sverige. Hon pratade om högläsning, bokprat, tips och trix med mera. Många (ca 40 st läsombud) kom och fick inspiration att läsa och bokprata för andra.

Sommarboken 2013

 

 
 
Fredag 30 augusti kl 15 AVSLUTNING för sommarboken. Mingel, fika & boktips och- om du vill- byte mellan ditt bokhäfte och en sommarbok.

lördag 24 augusti 2013

Bokrelease pågår

 Fest......Kom och var med:-)

Välkomna till vårt sagotält


Ta en paus och lyssna på en saga vid Stenportsplatsen kl.11 & 12.

Böcker, böcker ännu mera böcker....
Nu är det kö på Stenportsplatsen. Här byts det böcker!

fredag 23 augusti 2013

BOKRELEASE 24/8

Tio unga författare från bibliotekets Skrivarhelg ger ut sin bok "14 texter" på Stenportsplatsen 13.00.
14.00 uppträder Matiss Silins, Estradpoet och Spokenwordartist.

VÄLKOMNA!!
       

onsdag 21 augusti 2013

TÅRTA.....

Tusen tack till gänget som bjöd oss på fika idag. Vi blev jätteglada och tårtan smakade underbart!/Elisabeth

tisdag 20 augusti 2013

Bokbussen

 Nu börjar vi köra vår bokbuss igen. Den är fullpackad med nya böcker, tidningar mm:-) Turlistan för hösten 2013 finns på hemsidan. Kom och låna av oss på  din hållplats!
//Elisabeth, Maria, Ann-Sofie, Marie och Irene
                                                 

torsdag 15 augusti 2013

Kolla in ungdomshörnan....Nu kan du spela TV-spel där, Tintin!
Kom och testa:-)
/Elisabeth

onsdag 14 augusti 2013

NY BOK

Har precis läst den senaste boken av Linwood Barclay som heter Tro dina ögon. Riktigt spännande! Författaren har verkligen förmågan att skapa känslan att det värsta kan hända vem som helst, när som helst. 
Boken handlar om Thomas som besöker städer i alla världsdelar och tar sig runt längs varenda gata och gränd. Han memorerar allt han ser från sitt rum genom dataskärmen. Thomas klarar sig inte själv utan bor hos sin pappa som tyvärr dör i en olyckshändelse, eller? 
Det gör att Thomas bror Ray kommer hem och ska ta hand om begravningen mm.  Ray gör sitt yttersta för att hjälpa sin bror, men blir allt mer irriterad över hans fantasier om att han arbetar åt CIA, åt självaste Bill Clinton. När Thomas visar ett foto från en gata i New York, där det ser ut som om någon håller på att dö i ett av fönstren, låter sig Ray övertalas att åka dit och undersöka saken. Kan det vara så att Thomas talar sanning? Vad hände egentligen i fönstret på Orchard Street? Vad är det för hemlighet som Thomas vägrar berätta för honom och är det verkligen Bill Clinton som ringer? Vem kan man lita på? 
Många frågor som du får svar på när du läser boken! /Elisabeth

måndag 12 augusti 2013

Öppet!
Är ni ute och flanerar så har biblioteket öppet till 20.00 ikväll.
Välkommen hit/Elisabeth o Bror-inge

onsdag 7 augusti 2013

Scarlet - fortsättning på Cinder!

Nu har andra delen i Månkrönikan kommit! 

Vi möter Cinder igen - i fängelset. Hennes enda mål är att rymma!

På andra sidan jorden söker Scarlet efter sin försvunna mormor. Men mormor har många hemligheter, och hon svävar i livsfara. Så möter Scarlet Wolf, en streetsmart slagskämpe. men vågar Scarlet lita på honom? När Scarlet lär känna Cinder, som är på flykt, slår sig de tre samman och gör allt för att hålla sig gömda för den onda måndrottningen. 

Månkrönikan är en ny spännande framtidsversion av Askungen, Rödluvan och vargen.Vi väntar på del tre :)

Kolla gärna trailern: 


http://youtu.be/xdTI7zR3amE 

tisdag 6 augusti 2013

Härliga augusti.

Den här veckan är det många som tycker att det är kräftpremiär.  Jag hade det i helgen och fick vara med om upplevelsen från bur till bord. Det var häftigt!
I boken Våra älskade kräftor av Magnus Fürst får du tips från en av Sveriges främsta experter på kräftor, både om kräftfisket och festen. Med hjälp av en serie vackra bilder lär du dig att äta kräftorna på rätt sätt. Här finns också läckra och lättlagade recept. 

På vår kräftfest hade vi västerbottenpaj och kantarellpaj till. 
Helt perfekt! Testa och njut/Elisabeth

fredag 2 augusti 2013

Nya böcker

Här kommer boktips på nya böcker:

Sommarboken är en magisk debutroman med den där betvingande, sagoaktiga "nu ska jag berätta"-känslan. Soldränkta minnen blandas med längtan till barndomens somrar och dolda hemligheter i det förflutna. En gripande mor-dotterhistoria och samtidigt en vacker skildring av den vuxna Beth som konfronteras med sin uppväxt och de sanningar och lögner som inte går att fly från för evigt. 


Den unga journalisten Jade får plötsligt ett telefonsamtal. Hennes åttioåriga farmor, Mamoune, måste flytta till ett äldreboende och lämna sitt hus, sin trädgård, sin självständiga tillvaro.
Jade, som till stor del vuxit upp hos sin farmor, tvekar inte ett ögonblick: hon måste rädda Mamoune från äldreboendet, "ättestupan", och ta henne till sin lägenhet i Montmartre. Raskt kastar Jade sig i bilen, kör och hämtar sin något förvånade farmor, och befinner sig plötsligt sambo med en femtio år äldre kvinna.

Dagarna med farmor är en historia om två kvinnor, två generationer, med ett oväntat slut ...


Andy Barber är en medelålders och respekterad medborgare som lever ett vanligt familjeliv i det lugna förortssamhället Newton utanför Boston och arbetar som biträdande åklagare. Men när en tonårspojke hittas knivhuggen till döds i en skogsdunge intill skolan slås förortsidyllen sönder.Hans fjortonårige son Jacob var skolkamrat med den mördade och Barber är angelägen om att snabbt få gärningsmannen gripen och dömd. Men snart läcker det fram bevis som tycks binda Jacob vid brottet och med ens ställs Andy inför en helt annan utmaning: att hindra att hans son blir dömd för mordet. När dramat kulminerar blir Andy och hans hustru Laurie tvungna att ställa sig varje förälders svåraste fråga: hur väl känner du egentligen ditt eget barn? Och hur långt är du beredd att gå för att rädda det?

Visst verkar alla bra:-) Själv ska jag precis börja läsa Till Jacobs försvar av William Landly. Den verkar SÅ spännande.../Trevlig helg Elisabeth

torsdag 1 augusti 2013

Filmen idag.....

Glömde berätta att filmen vi visar idag är från boken Dagbok för alla mina fans - Usla utsikter. /Elisabeth