fredag 2 augusti 2013

Nya böcker

Här kommer boktips på nya böcker:

Sommarboken är en magisk debutroman med den där betvingande, sagoaktiga "nu ska jag berätta"-känslan. Soldränkta minnen blandas med längtan till barndomens somrar och dolda hemligheter i det förflutna. En gripande mor-dotterhistoria och samtidigt en vacker skildring av den vuxna Beth som konfronteras med sin uppväxt och de sanningar och lögner som inte går att fly från för evigt. 


Den unga journalisten Jade får plötsligt ett telefonsamtal. Hennes åttioåriga farmor, Mamoune, måste flytta till ett äldreboende och lämna sitt hus, sin trädgård, sin självständiga tillvaro.
Jade, som till stor del vuxit upp hos sin farmor, tvekar inte ett ögonblick: hon måste rädda Mamoune från äldreboendet, "ättestupan", och ta henne till sin lägenhet i Montmartre. Raskt kastar Jade sig i bilen, kör och hämtar sin något förvånade farmor, och befinner sig plötsligt sambo med en femtio år äldre kvinna.

Dagarna med farmor är en historia om två kvinnor, två generationer, med ett oväntat slut ...


Andy Barber är en medelålders och respekterad medborgare som lever ett vanligt familjeliv i det lugna förortssamhället Newton utanför Boston och arbetar som biträdande åklagare. Men när en tonårspojke hittas knivhuggen till döds i en skogsdunge intill skolan slås förortsidyllen sönder.Hans fjortonårige son Jacob var skolkamrat med den mördade och Barber är angelägen om att snabbt få gärningsmannen gripen och dömd. Men snart läcker det fram bevis som tycks binda Jacob vid brottet och med ens ställs Andy inför en helt annan utmaning: att hindra att hans son blir dömd för mordet. När dramat kulminerar blir Andy och hans hustru Laurie tvungna att ställa sig varje förälders svåraste fråga: hur väl känner du egentligen ditt eget barn? Och hur långt är du beredd att gå för att rädda det?

Visst verkar alla bra:-) Själv ska jag precis börja läsa Till Jacobs försvar av William Landly. Den verkar SÅ spännande.../Trevlig helg Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar