onsdag 14 augusti 2013

NY BOK

Har precis läst den senaste boken av Linwood Barclay som heter Tro dina ögon. Riktigt spännande! Författaren har verkligen förmågan att skapa känslan att det värsta kan hända vem som helst, när som helst. 
Boken handlar om Thomas som besöker städer i alla världsdelar och tar sig runt längs varenda gata och gränd. Han memorerar allt han ser från sitt rum genom dataskärmen. Thomas klarar sig inte själv utan bor hos sin pappa som tyvärr dör i en olyckshändelse, eller? 
Det gör att Thomas bror Ray kommer hem och ska ta hand om begravningen mm.  Ray gör sitt yttersta för att hjälpa sin bror, men blir allt mer irriterad över hans fantasier om att han arbetar åt CIA, åt självaste Bill Clinton. När Thomas visar ett foto från en gata i New York, där det ser ut som om någon håller på att dö i ett av fönstren, låter sig Ray övertalas att åka dit och undersöka saken. Kan det vara så att Thomas talar sanning? Vad hände egentligen i fönstret på Orchard Street? Vad är det för hemlighet som Thomas vägrar berätta för honom och är det verkligen Bill Clinton som ringer? Vem kan man lita på? 
Många frågor som du får svar på när du läser boken! /Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar