onsdag 16 maj 2012

Charmig Romeo- och Juliahistoria.


Major Ernest Pettigrew är en gentleman av den gamla stammen. Korrekt uppträdande, plikten och äran samt en omsorgsfullt tillagad kopp te är tillvarons grundpelare. Som änkling lever han ett inrutat pensionärsliv i en liten by på den engelska landsbygden. Dagarna tillbringas med vännerna på golfklubben eller societetsjakt på något närliggande gods.
En morgon ringer det på dörren just när majoren fått veta att hans yngre bror har dött. Han befinner sig i chock och öppnar dörren utan att tänka sig för - iklädd hustruns blommiga städrock. Utanför står mrs Ali, ägaren till den lilla speceriaffären i samhället. Hon döljer sin förvåning över majorens egenartade klädsel och går ut i köket efter ett glas vatten när hon ser att han är nära att svimma. Tyvärr tar hon glaset där han brukar förvara sina löständer …
Det här blir början på en oväntad vänskap. På ytan har majoren och mrs Ali inte mycket gemensamt, men så upptäcker de att de båda älskar böcker och i synnerhet Kiplings romaner. De kan sitta i timmar framför brasan och diskutera litteratur. Trots olika bakgrund dras de till varandra och till slut inser de båda att de är mer än vänner.
När den årliga golfklubbsbalen ska gå av stapeln bjuder majoren in mrs Ali som sin dam. Men nu har deras relation blivit alltför provocerande för omgivningen. Infödda ortsbor, majorens släktingar och mrs Alis pakistanska familj är alla beredda att försvara just sin kultur och sina traditioner.
Major Pettigrews sista chans är en varm och humoristisk Romeo- och Juliahistoria om kulturkrockar och kärlek på äldre dar.
En helt ny, mysig och charmig bok. Just nu 1 i kö, men reservera den gärna. Det är gratis!
Trevlig helg/Elisabeth

2 kommentarer:

 1. Den måste jag läsa, låter jättetrevlig, skall kolla vilken filial som har cirk.ex.
  Önskar dig och alla arbetskamrater en fin helg!
  Kram
  Raina

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du har haft en skön helg med mycket sol och trädgårdsnjutning. Jag har läst ut boken och kan verkligen rekomendera den. Såg att cirk.ex. ska finnas i Järpås.
  Ha det bra/Elisabeth

  SvaraRadera