måndag 2 januari 2012

Nytt år - nya ungdomsböcker!Trasig soppa, Jenny Valentine.
En stark berättelse om Rowan som sörjer sin döde bror Jack. Mamman är deprimerad och pappan har flyttat hemifrån. Rowan tar hand om sin lillasyster, handlar och lagar mat. Familjelivet är verkligen en ”trasig soppa”. Men så träffar hon Harper, en amerikansk kille som är ute på roadtrip, och så får hon en ny vän, Bee. En varm, glad, sorglig och spännande bok!
Strimmor av hopp, Ruta Sepetys
En kväll slår Sovjets hemliga polis i dörren och för bort familjen. Lina, hennes mamma och lillebror skiljs från pappan och tvingas upp i en smutsig tågvagn på väg mot ett fångläger i det kalla Sibirien. De måste de arbeta hårt och varje dag är en kamp för att överleva. Med kärlek och viljestyrka tar sig Lina och hennes familj genom dagarna. Men räcker det för att de ska överleva? Boken är full av starka scener och man tänker på Anne Franks dagbok, fast här finns det en strimma av hopp mot slutet.
Andas samma rytm som du, Annelis Johansson
Eva är försvunnen och Sam, hennes kompis, letar efter henne. Det går rykten om Eva och Sam blir arg och svartsjuk. Dessutom verkar det konstigt alltihop. Sam hittar till slut Eva, men hon är inte samma vanliga glada Eva, något är fel. Sam gör vad som helst för Eva. Det är jobbigt att vara kär i någon som inte alls verkar bry sig.Coola tjejers klubb, Ellen Holmboe
Fyra tokiga tjejer bestämmer sig för att byta stil. De satsar på vintage-kläder och högklackat! – Vi kan bli de coolaste tjejerna i den nya klassen. Om vi börjar nu på en gång. Men det är bråttom. Det är bara fyra veckor kvar på sommarlovet.
Det blir en sommar fylld av upplevelser. Kommer tjejerna att lyckas med att bli coola innan sommarlovet är slut? Lättläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar