tisdag 29 november 2011

Biblioteket är med på Julkul
Kom och pyssla på Sockerbrukets Ungdomsverksamhet
Lördagen den 3/12 kl 11.00-15.00.
Du kan också låna en julbok eller pysselbok. Eller varför inte en ljudbok att lyssna på när du julstökar. Välkommen!

onsdag 23 november 2011

VAD LÅNAR DU IDAG? TIPS FRÅN VÅRA BESÖKARE


Idag möter vi Maria Nilsson med sönerna Tage och Vidar(i bilstolen). Maria berättar att hon besöker biblioteket minst 2 ggr i veckan. Idag har det blivit en hel hög barnböcker med bl a Nicke Nyfiken.
Vad läser du själv Maria?
-Jag lånar mest deckare och idag fick jag Liza Marklunds senaste bok, Du gamla du fria. Om jag ska välja en favorit får det bli Michael Hjorths och Hans Rosenfeldts bok Det fördolda.

tisdag 22 november 2011

Biblioteksormen!


Biblioteket hakar på den nya sticktrenden. Kom och sticka på vår biblioteksorm. Alla kan hjälpa till oavsett kön eller ålder. Har ni något överblivet garn får ni gärna skänka det till stickprojektet. Hur lång kan ormen bli? Kan vi få den att räcka härifrån till det nya biblioteket? Vi behöver många som kommer hit och stickar.

Skynda, skynda!//Elisabeth och Maria


måndag 21 november 2011

Byggare Bob.


I lördags var Byggare Bob på sta´n. Ett uppskattat besök av många. Den här veckan kan alla som vill komma och spela dataspelet Byggare Bobs borgäventyr på barnavdelningen. Välkomna till oss!

fredag 18 november 2011

Nordisk speldag på biblioteket


I lördags, 13/11, förvandlades sagogrottan på biblioteket till spelhåla. Alla som ville, fick prova på nya tv-spel, nya familjespel och andra skojiga spel. det var många som kom och hade trevligt tillsammans. Nya fina spel utlottades och vinnarna är redan kontaktade. Nordisk speldag kommer åter!
Nya Tintin på Xbox360
var kul!

onsdag 16 november 2011

JULBÖCKER!


Nu har vi plockat fram våra julböcker. Låt dig inspireras av alla recept, sånger, sagor, bilder mm.
Välkomna in och låna!

tisdag 8 november 2011

Coraline - nu som serie!Neil Gaimans bok Coraline har förvandlats till en snygg och häftig serieroman. 11-åriga Coraline har just flyttat till ett mossigt gammalt hus med sina föräldrar. En dag hittar hon en hemlig dörr i ett av husets många rum som visar sig leda till en annan dimension. Boken finns också som film och heter Coraline och spegelns hemlighet. Finns att hyra hos oss!/Maria

måndag 7 november 2011

Petrus Dahlin!Vi får fint besök i vår sagogrotta på onsdag kl. 17.30. Kom och lyssna på författaren till Kalle Skavank och Dilsa. Kanske signerar han din bok om du frågar. Välkomna både små och stora lyssnare.//Elisabeth

torsdag 3 november 2011

Vernissage!


Idag är det den internationella biosfärsdagen. Nu på morgonen har vi haft vernissage på barnavdelningen om hållbar utveckling. Utställare här på biblioteket är Förskolan i Vinninga. Deras foton och information visas här i 14-dagar. Kom och titta!//Elisabeth