måndag 22 augusti 2011

HUNGERSPELEN – TRILOGIN


Jag fick tipset att läsa trilogin om Hungerspelen i sommar och det har jag minsann inte ångrat.

Vi befinner oss i en framtid någonstans i Nordamerika. Efter ett inbördeskrig finns inte USA längre. Nu finns bara Panem, huvudstaden, och tretton distrikt. I distrikten bor alla arbetare som tillverkar det som behövs i staden och de som bor där har det bra. President Snow är en diktator och folket ute i distrikten har det eländigt. Varje år spelas Hungerspelen, en slags dokusåpa som invånarna i Panem följer med spänning. Deltagarna väljs från alla distrikten och spelet går ut på att ungdomarna måste döda varandra och den som överlever vinner Hungerspelen. Detta år väljs Katniss ut tillsammans med Peeta från distrikt 12. Arenan är detta året byggd som en stor vildmark. Men Katniss vägrar följa reglerna och viljan till uppror sprider sig i distrikten. Katniss blir en symbol för motståndet. Hungerspelen är första delen

Fatta eld
Ett nytt Hungerspelen ska genomföras, nu med ännu mer våld och smärtsam död. Katniss och alla segrare genom tiderna ska försöka döda varandra i direktsändning. Allt för att president Snow vill ha lugn och ordning igen. Motståndet mot makten växer och hotar Panem. Samtidigt är en fin kärlekshistoria och ett triangeldrama på gång.

Revolt
Vad händer med Peeta som är tillfångatagen?
Vem kommer Katniss att välja, Gale eller Peeta?
Och kommer hon att lyckas besegra president Snow och regimen?
Nu är det fullt krig!

Handlingen är spännande, otäck och full av action. Jag sträckläste för att få reda på hur det skulle gå för Katniss, Peeta och alla de andra.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar