torsdag 21 juli 2011

Boktips!


Jag har precis läst en helt ny bok av Anna Fredriksson. Den heter Sommarhuset och är en debutroman. Författaren har även skrivit manus till flera olika tv-serier bla. Rederiet, Pelle Svanslös och Wallander.
Boken handlar om Eva och hennes två yngre syskon Anders och Maja. De har inte haft någon kontakt på många år, men när deras mamma dör oväntat träffas de vid begravningen. Ingenting har förändrats, de är som främlingar inför varandra och snart är de inne i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över mammas älskade sommarhus i skärgården, men syskonen vill sälja så fort som möjligt. Eva flyr ut till sommarhuset, men bara några dagar senare dyker Anders och Maja upp med sina familjer för att förbereda en försäljning av sommarhuset. Nu vänds Evas liv upp och ner och hon tvingas att lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.
Detta är en underbar sommarhistoria som innehåller smärta, svek och bitterhet men också en vilja att gå vidare.
Just nu är det 4 st som står i kö på boken Sommarhuset, men den finns även på 7-dagarslån. Har du tur kan det exemplaret finnas inne. //Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar