onsdag 25 maj 2011

Cirkeln - ny omtalad ungdomsbok!Mats Strandberg
Sara Bergmark Elfgren


Engelsfors är en håla och där bor Minoo, Rebecka, Linnéa, Ida, Vanessa och Anna-Karin. Dom har just börjat gymnasiet och har inte mycket gemensamt, mer än att en uråldrig ondska jagar dem. En kille på skolan hittas död på skoltoaletten. Alla tror att det var självmord. Alla utom dom som vet sanningen.

En natt när månen färgats mystiskt röd förs de sex tjejerna till en öde plats i skogen. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva. De får veta att de är häxor, De Utvalda, som det berättas om i en spådom. Dessutom har dom fått olika gåvor som de använder sig av i kampen mot ondskan. Plötsligt är allt på liv och död! Tjejerna måste lära sig samarbeta. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dom.

Boken är spännande, trovärdig och riktigt bra skriven. Man får följa tjejernas vardagsliv mitt i allt övernaturligt som händer. Man vet inte vilken eller vilka som är deras fiender, men de finns i deras närhet. Vem går det att lita på? Här finns kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap. Boken ska bli film både i Sverige och Hollywood. 2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 den sista delen, Nyckeln.

Maria har läst och gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar