tisdag 19 april 2011

Påskläsning!


Påskön av Jennifer Vanderbes

Året är 1913. Elsa Pendelton är nygift och på väg till Påskön med sin man. Han är antropolog och har sänts ut av Royal Geographic Society för att studera de jättelika moai-statyerna på Påskön. Med på färden är också Elsas yngre syster som är 19 år. Elsa är fylld av förväntningar, men livet på ön är mycket mer dramatiskt än hon kunnat ana. Så småningom förstår Elsa varför Edward har valt henne till hustru.Två starka, oförskräckta unga kvinnor, som visar sig ha många beröringspunkter, står i centrum - den tredje huvudpersonen är den fascinerande och mytomspunna Påskön själv.
Sextio år senare far Greer Farraday, en amerikansk botaniker till Påskön för att forska om öns tidiga vegetation. Det är inte enbart forskningsiver som driver henne. Hela hennes tillvaro är i gungning efter makens död och hon hoppas att en ny omgivning ska hjälpa henne att få ordning på sitt liv. En dag får Greer veta att en gammal kvinna från Europa lever i en grotta på ön …

Påskön är en dramatisk, mångbottnad och mycket intelligent roman om kärlek och arbete, tillit och svek, förgången tid och nutid och om hur människor upptäcker sanningar om sig själva och sina närmaste.

Ett boktips till er som kanske är lite lediga nu i påsk och känner för att läsa en riktigt bra bok//Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar