tisdag 26 januari 2010

Nu drar vi igång

Onsdagen den 27 januari kl 19.30 på Stadsbiblioteket. Om maten på Lidköpings äldreboenden och skolor. Lidköpings kostchef Eva Nordén svarar på frågor.
Arrangör FN-förbundet/Stadsbiblioteket.
Fri entré.


Nu kör vi igång med vårens kvällsprogram, minst 23 programpunkter blir det under terminen. Aktiviteter för alla åldrar, allt från barnteatrar till Bosse Bildoktorn. Hoppas det finns något som intresserar även dig.
Läs gärna mer på bibliotekets hemsida eller på bibliotekets facebooksida.

måndag 25 januari 2010

Måndagar med Maria

Vår ungdomsbibliotekarie Maria Sanderi presenterar böcker.

Huset vid vägens slut
Magnus Nordin

Joel och hans tre kompisar Pierre, Larsa och Dagge tillbringar en stor del av sommaren i Örnnästet - en koja som varken föräldrar eller elaka storebrorsor känner till. Där läser de serier och herrtidningar, tjuvröker och berättar spökhistorier för varandra. En kväll berättar Pierre en historia om ett hemsökt hus, en historia som är desto läskigare eftersom huset ligger alldeles nära deras koja. En mycket spännande bok som är någonstans mellan deckare och spökhistoria.
Läs också andra spännande och läskiga böcker av Magnus Nordin: Skuggvarelser, Årstamördaren, Tystnadens hus, Svart drama, Djävulens märke

Sparrow Delaneys hemliga liv
Suzanne Harper

Sparrow är sjunde dottern till en sjunde dotter och har därför fått magiska förmågor; hon kan tala med de döda. Hennes mormor, mamma och sex systrar vet inget om detta. När Sparrow får chansen att börja på en ny skola, tar hon den och hoppas på att hon ska verka mer normal eftersom ingen på den nya skolan vet vem hon egentligen är eller vad hon kan. Men naturligtvis går det inte att dölja när det visar sig att den snyggaste killen i klassen har en död bror som hela tiden ber om Sparrow hjälp. Handlar både om vanliga tonårsproblem och övernaturligheter. En modern spökhistoira som påminner om Ghost whisperer och Medium

Skulduggery Pleasant
Derek Landy

När Stephanies farbror Gordon dör, finns det flera arvingar. En del av dem är väldigt giriga, och är beredda att gå långt för att komma över värdefulla saker. Stephanie kommer i kontakt med privatdetektiven Skulduggery Pleasant, som visar sig vara en skicklig detektiv trots att han är ett levande skelett. Stephanie tar chansen att följa med Skulduggery in i en värld full av magi och trollkonster och tillsammans ska de rädda världen från dess undergång. Spännande och humoristisk, ett actionspäckat äventyr. Det finns även en hemsida på Internet:
http://www.skulduggerypleasant.com/
Gillar du den finns det fortsättning: En lek med elden, De ansiktslösa

fredag 22 januari 2010

utbildning

Hej! Idag har vi internutbildning på biblioteket. Hela dagen kommer vi att lära oss mer om det nya datasystemet vi installerade i början av september förra året. Det är viktigt för oss som arbetar i det att få fortlöpande utbildning för att kunna ge er kunder så bra och säker service som möjligt. Om ni besöker oss under dagen för att låna böcker, läsa tidning, pussla eller något annat så kan det se glest ut med personal men oroas icke! Vi finns här för er!
Något tips inför helgen då: Det är mysigt att kolla på film nu om kvällarna, igår såg jag och familjen (från 8-68 år) på Star Trek, det gällde verkligen att hänga med i handlingen, det var lite tidsparadoxer, svarta hål och annat kul som trasslade till det men vi gillade den. Kul disskussioner om svarta hål och Big bang blev det efteråt. Repliken "Beam me up Scotty" samt Spocks speciella fingerhälsning är kul saker man lär sig. //Marianne

fredag 15 januari 2010

TidskrifterHar du tänkt på vilken skatt som finns på biblioteket i form av tidskrifter? Vill du läsa om träning, hundar, skidåkning, naturfotografering, miljösmarta hus, resor, antikviteter… så nog finns det en tidskrift på vårt bibliotek! Och alla nummer utom det alla nyaste går att låna hem!
Just nu visas en utställning om kulturtidskrifter – URSÄKTA RÖRAN heter den – eftersom den består av rosa rör! – så den är väl synlig på entréplanet. Kom in och bläddra och låna. Många av kulturtidskrifterna syns inte så bra som man skulle vilja – därför denna utställning./Maria A

måndag 11 januari 2010

Solen skiner

Det är en riktigt vacker vinterdag utanför mitt fönster! Och jag sitter vid datorn och arbetar med vårens kvällsprogram, det var i stort sett fullbokat innan men det kommer till fler spännande saker hela tiden. Det kommer utställningar, föreläsare, barnteatrar m.m. En ny sak för våren är biblioteksbio, tre torsdagskvällar under våren är bokade för filmvisning. Vi har valt tre filmer med tema Mötesplats som är Kultur och Fritids tema för 2010. Mer info om detta kommer i NLT och här i bloggen när det närmar sig.
Ni har väl inte missat att titta på de vackra tavlorna som cirkeldeltagarna i ABFs kurs ställer ut i vårt skyltfönster nu? Passa på att titta innan de försvinner.
Till sist ett boktips -
Stengudarna av Jeanette Winterson. Hennes språk är vackert, berättelsen spännande och till skillnad mot många andra böcker minns jag fortfarande de jag läst av henne tidigare och den här boken kommer jag inte heller glömma!

Se så, sitt inte här vid datorn och läs, gå ut en sväng i det fina vädret! //Marianne